Selecteer een pagina

Rondom 22 maart spettert het in Delft van de wateractiviteiten: een aantal Delftse organisaties lanceert een watertour door Delft, er staat een waterinformatiepunt bij OPEN en Delft4globalgoals nodigt Delftenaren uit een watergedicht te maken.

Waterwandeling

Vanaf Wereldwaterdag 22 maart vind je HIER een link naar een waterwandeling. Deze gaat door de binnenstad van Delft en is 5 km lang. In Delft gebeurt veel op het gebied van water: Het hoogheemraadschap Delfland zorgt in onze regio voor droge voeten en gezond drinkwater. TU leidt jonge mensen op tot ingenieurs en watermanagers. De binnenstad van Delft is met haar grachten en vele bruggen een visitekaartje van de technische vindingrijkheid door de eeuwen heen om ons allen van droge voeten en gezond drinkwater te voorzien.. En terwijl hier de kennis en het geld aanwezig zijn om waterkwaliteit en –kwantiteit goed te beheersen, kampen andere landen met overstromingen, droogte, slechte riolering en drinkwater of beperkte kennis van duurzaam watermanagement. IHE biedt speciaal voor studenten uit ontwikkelingslanden masteropleidingen. De tour, langs o.a. Hoogheemraadschap en IHE, informeert u ook over (water)straatnamen, waterplanten en-dieren, gemalen en bruggen. De route is gemaakt door Delft4globalgoals en Science Centre, samen met, OPEN, Hoogheemraadschap en IHE .

Water-informatiestand voor OPEN

Op maandag 22 maart staat aan de start van de wandeling, op het Vesteplein bij OPEN, een informatiekraam over water. Mits het weer en corona dit toelaten. In deze stand vindt u informatie over het Hoogheemraadschap en de Global Goals.

Water in woorden

Wat betekent water voor je? Denk je aan Delftse grachten, een verkoelende duik of aan het tekort aan water in je moederland? Delft4Global goals nodigt je uit om een korte spreuk of gedicht te maken over wat water met jou doet. Op die manier kunnen we elkaar inspireren het levensbelang van water te blijven beseffen. Omdat het tekort en te veel aan water een wereldwijd issue is, vragen ze nadrukkelijk burgers en studenten van buitenlandse origine mee te doen. De meest treffende inzendingen zullen op onze website en social media te zien zijn. Doe je mee? We zien uit naar je bijdrage! Inzendingen naar contact@delft4globalgoals.nl