Selecteer een pagina

Het blijft een hele uitdaging. Waar doe je goed aan tijdens het boodschappen doen? Wanneer je de producten lokaal en van het seizoen koopt, ben je al een heel eind op weg. Verder kun je bij het boodschappen oa. rekening houden met het seizoen, de voedselkilometers, biologisch en fairtrade en verpakkingsmateriaal. Wanneer je voor de kleinere, lokale ondernemers kiest, steun je daarnaast ook de lokale economie. We helpen je verder met een aantal adressen in de regio.

Biologische supermarkten in Delft: Odin Delft en Ekoplaza Delft.

Gangbare supermarkten: Deze verkopen vaak veel biologische producten,naast de ‘gangbare’ producten. Tussen 2007 en 2014 zijn jaarlijks in alle supermarkten in Delft ‘ekotellingen’ gehouden. De EKO-award is in die periode uitgedeeld aan diverse Plussupermarkten (Bomenwijk, Foreestweg en Tanthof), Albert Heijn filialen (W van Leeuwenweg en Martinus Nijhofflaan),Jumbo Troelstralaan en COOP Hof vanDelft.

Biologische tuinders- en boerderijen in de omgeving van Delft: Biologisch-dynamische veehouderij Hoeve Biesland, Delfgauw, met een weilandwinkel waar, naast vlees van de eigen boerderij, ook verse groenten van de groenteboerin en andere boerderijen uit de omgeving. Biologische veehouderij Hoeve Ackerdijk, Schipluiden. En Biokwekerij van Paassen, Oude Leede.

Webwinkels raden we in het algemeen niet aan, want zelf op de fiets boodschappen doen is beter voor het milieu dan je boodschappen per auto te laten brengen. Voor deze biologisch webwinkels maken we een uitzondering: Biologisch Goed Van haver tot gort en Kaasmakerij Aurora, de kaasmakerij van de oerwoudvrije “Kleine hoefprint” kaas.