Selecteer een pagina

Op 12 oktober 2018 heb ik meegedaan aan de workshop Wonderbag maken van Milieudefensie Delft. Een wonderbag is een soort hooikist: slowcooking zonder stroom of gas. Of in ieder geval gebruik je veel korter stroom of gas. Het was heel hard werken om hem helemaal af te krijgen: Twee uur achter de naaimachine zitten. En we hadden geluk, alles was al voorgeknipt. De wonderbag is te maken van restanten of al gebruikte stof en kussenvulling, hergebruik dus. En passant waren er verhalen over eten, fietsen, houtkachels, afval en andere zaken en koffie, thee en taart. Tevreden ging ik naar huis met mijn wonderbag. Terwijl ik dit schrijf staat er een bonengroentestoofpotje in de wonderbag te garen. Ik heb er ook al rijst, kipstoofschotel en yoghurt in gemaakt. Steeds gelukt. Op internet is heel veel informatie te vinden. Iedere keer als ik in de wonderbag kijk is er een wonder gebeurd. Ik geniet er van en het is goed voor mijn portemonnee. En een heel DUURZAME manier van koken.
Dank voor de leuke workshop!  Clari

En Peter-Paul meldt ons (29-10-2018): ‘Ik ben een grote fan van de wonderbag. Hij wordt minstens 3x/week gebruikt voor de rijst, bonenprutjes, dahl met linzen. Vroeger moest ik de pan op een kurken plaatje zetten en inpakken met handdoeken. En het is veel mooier!’