Selecteer een pagina

Van wie is de publieke ruimte? En wat is daar mogelijk als buurtbewoners vrij mogen meedenken? Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens Park(ing) Day, een internationaal moment waarop voor één dag parkeerplaatsen worden gevuld met parken, ontmoetingsplekken, kunst en burgerinitiatieven. Met een positieve en open insteek bevragen we de huidige invulling van de publieke ruimte, waar steeds meer wordt versteend en de auto een prominente plek inneemt. Hoe kan dit anders, aangenamer en leefbaarder worden voor mens en dier? Park(ing) Day is een pleidooi voor meer spontane ontmoetingen en toevallig groen en een viering van de creativiteit van Delftse kunstenaars, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven.

Hoe kun jij meedoen? Heel simpel: meld je aan als individu, met je straat, buurt, organisatie of initiatief en bedenk een korte omschrijving van hoe jullie voor een dag een (of meerdere) parkeerplaatsen zouden willen vullen. Schrijf je hier in.

Praktische informatie. Wanneer? Vrijdag 17 september, 13:00 – 19:00 Waar? Op drie plekken in Voorhof, Buitenhof en Tanthof.  Wij helpen -afhankelijk van subsidie- met materialen o, je parkeerplaats ‘aan te kleden’. Wil je alvast op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Delftse Klimaatcoalitie nieuwsbrief en houd hun website en Instagram in de gaten!